Stefanie Condes juwelendesign

“Een juweel is steeds persoonlijk. Niets zo mooi als een bepaald gevoel of een herinnering te kunnen vervatten in een ontwerp.” 

– Stefanie Condes

“Een juweel is steeds persoonlijk. Niets zo mooi als een bepaald gevoel of een herinnering te kunnen vervatten in een ontwerp.” 

– Stefanie Condes

Stefanie Condes: goudsmid met liefde voor vakmanschap

Na haar studies in 2008 werd Stefanie Condes als jonge belofte zowel in binnen- als buitenland gelauwerd. Deze erkenning motiveerde haar om haar eigen winkel te openen, en met succes.  

 
Sinds 2010 vormt Stefanie met haar juwelenwinkel SeC en eigen atelier aan het Armand Reusensplein een vaste waarde in Brasschaat. Het is een plek waar passie en vakmanschap samenkomen. Waar ze volgens de ambacht juwelen uit haar vaste juwelencollectie personaliseert en met veel liefde verlovingsringen en trouwringen vervaardigt. 

Vakmanschap met respect voor traditie en materialen

Stefanie’s ontwerpen zijn een ode aan de ambacht, pure vormen en natuurlijke materialen. Alle keuzes tijdens het creatieproces gebeuren in functie van de vorm: de plaatsing van de steen of steentjes, het contrast in afwerking (mat versus glanzend) … In de schijnbaar eenvoudige silhouetten schuilen echter diepgang en vrijheid. Vrijheid om haar ringen op zichzelf te laten schitteren of samen met andere juwelen uit haar collectie.  

Haar zin voor technische perfectie leidt tot strakke vormen en sterke zuivere lijnen die uiterst nauwkeurig zijn afgewerkt. Zelfs met hun rechtlijnige karakter zijn de juwelen erg comfortabel om te dragen. De geometrische abstractie van haar juwelen wekt nieuwsgierigheid op en contrasteert op elegante wijze met de natuurlijke vormen van het lichaam waardoor alles in balans voelt.  

Stefanie werkt uitsluitend met hoogwaardige materialen zoals 18 karaat goud en natuurlijke of lab grown diamanten, edelstenen en parels. Als u zorg draagt voor een juweel van ambachtelijke kwaliteit gaat het generaties mee en kan het zelfs herwerkt worden tot een nieuw juweel, en dat is voor Stefanie belangrijk.  

Handmade in Belgium

Sinds 2014 is Stefanie trotse drager van het Handmade in Belgium’-label dat haar handwerk van gouddraad tot afgewerkt juweel beloont. Ook op de website van Ik koop Belgisch schittert Stefanie met trots tussen andere Belgische designers. 

Studies

Stefanie Condes studeerde in 2005 af als goudsmid aan het TNA in Antwerpen. In het diamantcentrum van de wereld leerde ze eeuwenoude goudsmeedtechnieken en volgde ze in avondschool de extra opleiding Juweelherstellingen.   

Na haar opleiding begon het buitenlandse avontuur voor Stefanie. Ze trok naar Maastricht, waar ze zich verder specialiseerde in Juweelontwerp aan de Maastricht Academy of Fine Arts and Design. Tijdens deze driejarige opleiding ontwikkelde ze haar eigen visie en tastte ze de functionele en draagbare grenzen van juwelen af. 

Stefanie volgde vervolgens stage bij verschillende juweelontwerpers in Berlijn, München, Frankfurt, Amsterdam en Antwerpen. Terwijl ze leerde van de meesters werkte ze haar eigen collectie uit, die tot ver buiten Europa geëxposeerd werd. 

In 2009 selecteerde Design Vlaanderen – nu Flanders DC  Stefanie voor De Nieuwe Oogst, een label dat aanstormend designtalent in de kijker zet. In hetzelfde jaar selecteerde de vakjury van zowel de Internationale Handwerksmesse München als de Tendence Frankfurt haar voor hun jaarlijkse awards die nieuw designtalent prijzen. 

Sinds 2023 behoort Stefanie Condes ook tot het platform World Luxery Jewellers